folkliv_small

Folkliv arbetar med PR och kommunikation för uppdragsgivare inom en rad olika branscher. Vi arbetar såväl strategiskt som operativt för att åstadkomma förändring och skapa uppmärksamhet kring produkter, tjänster, varumärken och personer. Våra samarbeten är ofta långsiktiga, men vi kan också erbjuda enskilda punktinsatser

Se exempel på uppdrag nedan.

img73

Little Jalo – Lyx för de minsta

Little Jalo är ett svenskt varumärke som gör mjuka, lyxiga produkter för de allra minsta. Kollektionen säljs i utvalda butiker i Europa och på nätet.

Folkliv har samarbetat med Little Jalo sedan starten och varit ansvarig för försäljnings- och pr-strategi, ambassadörsprogram samt det operativa publicitetsarbetet.

img64

Polarbröd – Bröd bakat på vindkraft

Polarbröd, ett familjeföretag med 135 års anor, har investerat i egna vindkraftverk och bakar nu allt sitt bröd med egenproducerad energi.

Folkliv arbetade med pr-strategin för ”Vindkraftbakat bröd” och operativa mediehanteringen vid produktlanseringen av”Polarknäcke Eko”, ”Bumla” och ”Havrevinkel”.

img71

Svenskt Näringsliv – För företagandet

Arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv verkar för att förbättra villkoren för företagande i Sverige och representerar 60 000 medlemsföretag.

Folkliv har utfört mediebearbetning på uppdrag av organisationen.

img69

Jämtkraft – ”El-revolution”

Jämtkraft producerar, distribuerar och säljer elkraft och fjärrvärme.  Med dotterbolaget Elaton gavs kunder möjlighet att köpa el på börsen, med hjälp av experter – en ”el-revolution”.

Folkliv arbetade med kommunikationsstrategin och den operativa mediehanteringen vid lanseringen av Elatons tjänster.

img66

Steelcase - Hundraåringen som kom till i Sverige

Amerikanska Steelcase är världens största kontorsmöbelföretag, och har nyligen fyllt 100 år. Företagets möbelproduktion är baserad på omfattande forskning kring beteenden på arbetsplatser.

I februari 2011 öppnade Steelcase sitt första showroom i Skandinavien och Folkliv har arbetat med dem sedan dess. Vi har varit en strategisk och kreativ pr-partner, och har jobbat med allt från att utveckla koncept till operativt publicitetsarbete. Uppdraget har även omfattat nordiska aktiviteter.

img76

CSG – Naken-scanning

CSG erbjuder säkerhet och bevakning inom transportsektorn och publika miljöer. Företaget är specialister på egendomsskydd, godssäkerhet och mänskliga flöden.

Folkliv fick i uppdrag att lyfta frågan om säkerhet på offentliga miljöer och flygplatser. Detta inför ett beslut om vilka riktlinjer som ska gälla för ”nakenscannings-utrustning” inom EU.